zondag 26 juli 2009

Dag 2: de voorschermen

Vandaag een halve dag aan het sleutelen geweest. Het was helemaal niet gepland, maar ik had deze week assteunen gekocht voor mezelf en voor Maarten, dus die wou ik even langs brengen. Toen toch maar even aan de slag gegaan met de auto.

Even tussendoor: de assteunen zijn gekocht bij Buitelaar (www.buitelaar.nl). Echt een briljante winkel, ze hebben daar echt alles: handgereedschap, luchtgereedschap, hefbruggen, lastoebehoren, en ga zo nog maar even door.

Vandaag maar meteen aan de slag gegaan met de voorkant. Eerst de auto eens even goed neergezet en een START foto gemaakt:
Als eerste de grille eraf gehaald. Schroefjes eruit, stadslichten losgehaald en knipperlichten tegelijkertijd even verwijderd. De schroeven waren erg verroest dus via de achterkant met een combinatietang de schroevendraaier een beetje geholpen. De grille is niet origineel va dit jaar, dus deze gaat niet meer terugkomen. Daaaaag!


Vervolgens aan de slag met de linkerkant, het voorscherm moet eraf. Deze is al eens vernieuwd en is er dus vrij makkelijk af te krijgen. Het binnenscherm lijkt redelijk goed al zijn er aan de bovenkant (waar de bouten binnen en buitenscherm verbinden) een paar gaten gevormd door de roest. Al met al was ik nog geen uurtje bezig en toen was dit het resultaat:


Na een overheerlijk glaasje fris, (het was vandaag echt warm!) met de rechterkant aan de slag. Dit ging iets minder soepel. De bouten zaten zo vast dat het scherm krom trok door de kracht. De laatste bout dan ook maar weggeflext. Toen was deze er ook af..


Volgende keer aan de slag: Voorbumper eraf, voorscherm (rondom lampen en radiateur) en rechterportier. Dan is al het plaatwerk er wel zo'n beetje vanaf en kan het lassen beginnen.

1 opmerking:

  1. Ha neef, leuk dat we zo een beetje bij kunnen houden wat je allemaal met de auto aan het doen bent!!!

    Misschien is het een idee om dit een keer live te aanschouwen met een glaasje fris (....) erbij :-)

    Tot snel en we blijven het volgen

    Groetjes Maurice

    BeantwoordenVerwijderen