woensdag 2 september 2009

Lascursus

Vandaag was het zover: lascursus bij Rustbuster in Veenendaal. Samen met mijn vader gedaan. De groep bestond uit 8 cursisten met allemaal hun eigen auto hobby. Zo was er iemand met een Mustang Mach 1!

In de ochtend zijn we gestart met het theoretische deel waarbij ingegaan is op de verschillende vormen van lassen en welke vorm voor het lassen van autoplaat het beste is: MIG/MAG. Vervolgens werd de theorie van het "proplassen" uiteengezet.

's Middags konden we aan de slag met de lasapparaten. Opdracht 1 was het verbinden van 2 stukjes autoplaat doormiddel van een aantal proplassen. Vervolgens kon je hieroverheen een rupslas leggen. De 2e opdracht was het maken van een stukje dorpel. Door het gebruik van een zetbank konden er profielen gemaakt worden en deze moesten vervolgens aan elkaar gelast worden. Ik moet zeggen dat het redelijk goed ging.
Vervolgens met de lamellenschijf de lassen afgewerkt en is er uitgelegd hoe "vertinnen"werkt. Erg mooi en nuttig. Al met al moet er nu een lasapparaat komen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten